Forbered dit barn

« Tilbage
Dato: 29. januar 2020

Materiale til dreng, 4-10 år:

Holger på Hejmdal (0.9 Mb)

Materiale til pige, 4-10 år:

Hannah på Hejmdal (0.9 Mb)

Materiale til børn og unge fra 10 år:

Info til dig under 18 år (0.5 Mb)
Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer forældre at forberede jeres barn på, hvad der kommer til at foregå. Ligeledes kan det være vanskeligt at besvare de spørgsmål, som jeres barn stiller jer samt svært at forklare barnet, hvorfor det er nødvendigt med en sådan undersøgelse.

Jeg har skrevet nogle små historier om børn, der er i udredningsforløb på Hejmdal. Det er min forhåbning, at I vil læse historien sammen med jeres barn inden det første besøg hos os, og på den måde forberede jeres barn på, hvad der kan komme til at ske samt afmystificere det at besøge en psykiatrisk klinik/-hospital. I historierne møder vi Hannah og Holger på 8 år, som besøger Hejmdal for første gang. Vi følger dem gennem et udredningsforløb, fra de træder ind af døren første gang, vi er med til indledende samtale og til testning.

Da alle børn er forskellige og har deres individuelle udfordringer, er det naturligvis svært præcis at beskrive, hvad der kommer til at foregå under de forskellige konsultationer på Hejmdal. Jeg har dog forsøgt at gøre det så overordnet som muligt, således at jeres barn vil kunne genkende nogle ting, når I kommer til Hejmdal. Med disse historier kan I forhåbentlig introducere jeres barn til Hejmdal på en positiv og tryg måde, så I kan give jeres barn et bedre forhold til den psykiater eller psykolog, I vil møde, samt til stedet i sig selv. Fortællingen om Hannah og Holger er tiltænkt børn fra ca. 4-10 år, men det vil altid op til dig som forældre at vurdere om dit barn vil profitere af at læse, eller få læst, historierne.

Ligeledes finder du en tekst til børn og unge fra 10 år og op, som er tiltænkt læsning af barnet eller den unge selv, hvor jeg kommer ind på, hvad de forskellige konsultationer kan indeholde, og hvad man kan forvente. Alle børn og unge er forskellige og har alle også forskellige ting, som de synes er svære, som de kan være bange for eller kede af. Derfor er det også svært præcist at beskrive, hvad der kommer til at foregå under de forskellige møder. Jeg har dog forsøgt at beskrive så præcist, som det er muligt, hvad det betyder, at blive udredt hos Hejmdal. På den måde vil barnet og den unge forhåbentlig kunne genkende nogle ting, når I kommer til Hejmdal.

 
Ina Victoria Haller

Autoriseret psykolog
Børnebogsforfatter
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
Hejmdal & PlatoScience Medical
Ny evidensbaseret behandlingsmetode.
Optimer din behandlingseffekt mellem konsultationer med tDCS behandling.
Tværfaglig VISO-rådgivning
Hejmdal Privathospital rådgiver kommuner, fagpersoner og borgere i komplekse sager.
Henvisninger og links til hjælp og inspiration
Links til foreninger og gratis tilbud om hjælp og støtte til patienter og pårørende.
Hejmdal Privathospital  
CVR: 31325803
 
 
Frederiksberg
Peter Bangs Vej 5D
2000 Frederiksberg
Tel. 36 16 05 00

 
Viby
Skanderborgvej 213
8260 Viby J
Tel. 36 16 05 00
Odense
Gråbrødrepassagen 9, 1. sal
5000 Odense C
Tel. 36 16 05 00
Aalborg
Ved Stranden 22, 1. th
9000 Aalborg
Tel. 36 16 05 00
Hejmdal Privathospital A/S | Peter Bangs Vej 5D | 2000 Frederiksberg C | Tlf.: 36 16 05 00