Godt tilbage til skole


- Et målrettet forløb mod skolefravær i samarbejde med MentorDanmark
14% af elever i folkeskolen har ifølge Børne- og Undervisningsministeriet (2020) et fravær på over 10% - samtidig stiger andelen af børn, der er fraværende i længere perioder ad gangen.
Der kan være mange årsager til, at et barn har for højt fravær i skolen - store forandringer i livet som skilsmisse, dødsfald eller lignende, mobning i skolen, stress, social angst, socialkognitive vanskeligheder som for eksempel ADD/ADHD med videre.

Uanset årsag er det vigtigste, at børnene får hjælp til at komme tilbage til skole. 

Derfor har vi i samarbejde med MentorDanmark udviklet forløbet "Godt tilbage til skole". Forløbet fokuserer på at få den fraværende elev godt tilbage i skole, og vi har baseret forløbet på principperne i Back2School, som er en systematisk og manualbaseret indsats mod problematisk skolefravær.
Nedenfor finder du en video, hvor Nicklas Kany, direktør i MentorDanmark, og Katja Damborg Laut, direktør på Hejmdal Privathospital fortæller mere om forløbet.
For undertekster: Tryk på afspil-ikonet og derefter på CC-ikonet i nederste, højre hjørne.

Forløbet Godt tilbage til skole


Forløbet er delt i 2:
 

1. Screening


Vi starter med en screening af eleven. Screeningen har til formål at afdække de udfordinger, der er årsag til elevens skolefravær.

Forældrene modtager et henvisningsskema, de skal udfylde, og efterfølgende afholder vi en screeningssamtale, hvor forældre, fagvejleder og en psykolog deltager.

Under samtalen taler vi om, hvordan udfordringerne i skolen kommer til udtryk hos barnet, og hvad der er det mest presserende. Psykologen vil også være opmærksom på, om der eventuelt kan være nogle mere iboende udfordringer hos barnet, som ligeledes skal undersøges.

Efter samtalen vil psykologen og fagvejlederen holde en mini-konference med henblik på at udforme en anbefaling og en plan for det videre forløb.
 

2. 6 måneders forløb


Med udgangspunkt i den udformede plan, vil 6-månedersforløbet være en intensiv indsats med fokus på samtaler med forældre og elev, brobygning til skolen og en mentorindsats.

Konkret indeholder indsatsen:
  • En elevsamtale hvor vi afdækker barnets egen opfattelse af udfordringerne
  • Løbende vejledning og uddannelse af forældre, så de opnår endnu bedre forståelse for barnets udfordringer og dermed bliver rustet til at hjælpe og støtte deres barn
  • Mentorstøtte, der vil have fokus på at mindske læringstabet og styrke forankringen til skolen under fraværet, så det bliver lettere for barnet at vende tilbage
  • Brobygning til skolen, så denne får værktøjer og vejledning til fortsat at støtte eleven i at vende tilbage

Priser og yderligere info


Nedenfor finder du en PDF, der indeholder mere information om priser og om selve forløbet.
Download PDF om priser og forløb (1.0 Mb)

Andre fortæller om Hejmdal


Vi er meget glade for de positive tilbagemeldinger, vi får. Nogle korte citater fra vores Patienttilfredshedsundersøgelse i 2020 er blandt andet:
 
  • "Kundeservice, information og tryghed fra start til slut i forløbet."
  • "Der er ro, respekt og alle fremstår imødekommende."
  • "Kort ventetid fra første kontakt til undersøgelse."
  • "Virkeligt kompetente og fagligt dygtige behandlere."
  • "Hejmdal er god til at møde min søn i hans øjenhøjde."

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i et forløb?


Kontakt Rikke Engelbrecht, direktør & klinikchef, cand. pæd. psych. aut. Specialist i klinisk børneneuropsykologi på telefon 2092 6733 eller mail rie@hejmdal.dk - så fortæller hun dig mere og hjælper dig videre i processen.

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i et forløb?


Kontakt Rikke Engelbrecht, direktør & klinikchef, cand. pæd. psych. aut. Specialist i klinisk børneneuropsykologi på telefon 2092 6733 eller mail rie@hejmdal.dk - så fortæller hun dig mere og hjælper dig videre i processen.
 
Hejmdal Privathospital  
CVR: 31325803
 
 
Frederiksberg
Peter Bangs Vej 5D
2000 Frederiksberg
Tel. 36 16 05 00

Telefonen åbner alle hverdage kl. 07.45 til 16.00
Aarhus
Park Alle 5, st. tv,
8000 Aarhus C
Tel. 36 16 05 00
Odense
Gråbrødrepassagen 9, 1. sal
5000 Odense C
Tel. 36 16 05 00
Aalborg
Ved Stranden 22, 1. th
9000 Aalborg
Tel. 36 16 05 00
Hejmdal Privathospital A/S | Peter Bangs Vej 5D | 2000 Frederiksberg C | Tlf.: 36 16 05 00