Undersøgelsesforløbet
Alle børn og familier ses som udgangspunkt til en afklarende samtale, hvor I vil møde en af vores dygtige sygeplejersker. Til den afklarende samtale gennemgås baggrunden for jeres barns henvisning til psykiatrien, og der spørges ind til aktuelle og tidligere symptomer, indsatser, behandling og andre relevante faktorer.
Den afklarende samtale tager omkring 1 time, og både barn og forældre skal deltage.
Efterfølgende vil sygeplejersken konferere med en specialpsykolog eller speciallæge, for at planlægge jeres videre forløb.
Herefter får I telefonisk besked om det videre forløb og bliver indkaldt til dette.
Nogle familier bliver afsluttet efter denne første samtale, hvis det vurderes, at der ikke, for nuværende, er grundlag for en videre undersøgelse.
De allerfleste går dog videre til en speciallægevurdering.
En speciallægevurdering er en børnepsykiatrisk vurdering af jeres barns psykiske tilstand og symptomer. Lægen vil også lave en mindre fysisk undersøgelse af jeres barn, hvor der bliver målt puls, blodtryk, vægt og højde samt lyttet på hjerte og lunger, hvis relevant.
Speciallægevurderingen tager omkring 1 time, og både forældre og barn skal deltage.
Efterfølgende tager speciallægen stilling til det videre undersøgelsesforløb, som I vil blive indkaldt til.
Der vil som oftest være tale om en anamnese som er en forældresamtale, hvor psykologen gennemgår barnets symptomer, både tidligere og aktuelle, med jer og drøfter barnets tilstand, funktion og støttebehov. Samtalen tager ca. 1 time.
Der kan også være behov for en egentlig psykologisk undersøgelse, hvor barnet gennemgår psykologisk testning.
Efterfølgende forældresamtalen og den eventuelle psykologiske undersøgelse vil vi lave en samlet, tværfaglig konference, hvor de fagpersoner, der er involveret, samlet drøfter og drager de endelige konklusioner.
|