Når du har gennemgået udredning, og der er givet tilbagemelding, tilbyder vi, når det er relevant, et opfølgende behandlingsforløb.
Forløbet efter din udredning sammensættes ud fra, hvad din behandler i samarbejde med dig finder gavnligt.
Der kan være tale om forskellige tiltag: samtaler med vejledning til patienten selv nemlig psykoedukation eller psykoterapi.
Der kan også være behov for medicinsk behandling af din tilstand.
Medicinsk behandling
Medicinsk behandling opstartes altid ved en medicinsamtale, hvor du møder en psykiater. At du er indkaldt til en sådan samtale, betyder ikke, at du har givet accept til medicinsk behandling, men at du kan drøfte mulighederne med en psykiater. Hvis det vurderes, at det er relevant at opstarte behandling, informeres du om medicinen og effekt, bivirkninger og der optages værdier (højde, vægt, blodtryk).
I nogle tilfælde skal man efterfølgende forbi egen læge eller et blodprøveambulatorium for at få foretaget blodprøver og/eller EKG. Dette vil man blive oplyst om til medicinsk forsamtale ved sygeplejersken eller ved den psykiater, som man er til medicinsamtale med.
Når der opstartes medicinsk behandling, følges man jævnligt til medicinkontroller. Medicinkontroller varetages primært af sygeplejerske, som konfererer med psykiater ved behov. Sygeplejersker og psykiatere har fælles konference hver dag på Hejmdal. Der er en specifik kontaktformular på denne hjemmeside, man som patient kan skrive på ved mere akutte spørgsmål. Se mere under fanen "Medicinsk behandling".
Mailspørgsmål kan aldrig erstatte en konsultation, og vi anbefaler at man booker en egentlig konsultation fremfor at sende en mail.
I starten af et medicinsk forløb vil der være behov for hyppigere kontroller. Når først medicinens effekt er stabil, vil man som minimum skulle ses til medicinkontrol hvert halve år, så længe man er patient på Hejmdal.
Dit forløb er sandsynligvis forhåndsbooket, således at du kender tiderne for kontrol og andet på forhånd. Tiderne justeres af sygeplejersken ved behov.
Psykoedukation
Psykoedukation er viden om din diagnose og tilstand. I psykoedukationen kan man få generel viden om diagnosen men også drøfte de specifikke udfordringer, du oplever med din behandler. Du er velkommen til at medbringe en pårørende til samtalerne. Vi bestræber os på at forhåndsbooke det behandlingsforløb, der kommer efter udredningen således, at du har nogle faste aftaler i kalenderen med relevant interval.
Ved afslutningen af det første behandlingsforløb vil du drøfte med din behandler, om der er behov for yderligere forløb.
Psykoterapi
Psykoterapeutisk behandling kan ligeledes være en del af dit efterforløb.
Ved afslutningen af det første behandlingsforløb vil du drøfte med din behandler, om der er behov for yderligere forløb.
Forløbsansvarlig
Alle forløb hos Hejmdal har en forløbsansvarlig behandler. Det vil fremgå i din journal, hvem der er forløbsansvarlig. Den forløbsansvarlige behandler er den fagperson der er primært opdateret omkring dit forløb og som sikrer, at din behandlingsplan er opdateret, og at du følger det korrekte forløb på Hejmdal.
Forløbsansvaret kan skifte igennem dit forløb hvis du f.eks. overgår fra udredning til behandling.
Behandlingsplan
Din behandlingsplan opdateres ved væsentlige ændringer i forløbet. Behandlingsplanen opdateres ligeledes ved afslutning af forløbet.
Behandlingsplaner fremsendes, så hurtigt som muligt via din mit.dk.
Generelt
Vi tilstræber, at vores patienter møder så få behandlere som muligt i deres forløb. Afvigelser kan forekomme, og der kan være forløb, hvor det giver mening at du får en behandler, der har en anden ekspertise, end vi havde planlagt fra starten. Disse afvigelser forekommer fortrinsvis af faglige grunde, da vi ønsker at sikre den bedst mulige ekspertise til netop dit forløb. Naturligvis kan der også forekomme afvigelser af mere praktiske årsager f.eks. sygdom. Vi forsøger til enhver tid at sikre et så godt og hurtigt forløb for vores patienter, som muligt.
Vores behandlere ser, udreder og behandler mange patienter. For at hjælpe så mange som muligt med at få de bedste og hurtigste forløb, er der derfor ikke mulighed for at samtale eller have mailkorrespondance maile mellem konsultationer. Vi er opmærksomme på at man som patient kan have oplysninger eller spørgsmål, som er væsentlige for behandleren mellem konsultationer.
Vi opfordrer derfor til at skrive en mail til Hejmdals hovedmail hejmdal@hejmdal.dk med disse eventuelle spørgsmål/informationer, som så vil blive lagt i journalen, således at behandleren kan læse den forud for næste konsultation. Der er mulighed for at sende krypteret til vores hovedpostkasse, som er en sikker mail. Kontakt os gerne herom.
|